Inspekterar trädgården

Idag var jag och inspekterade trädgården. Det växer så det knakar. Rädisorna tittar fram, morrötterna tar sig långsamt, salladen stortrivs och tomatplantorna likaså. Maria har satt majs längs ytterkanterna. Det ser lite kaotiskt ut, som allt annat i det här landet. Men om två veckor blir det skördefest med barnen.
tfbcharity

Just innan jag skulle åka kom Bonga, som bor några hus bort, upp till mig och lade sin hand på min axel. Kom med, sade hon. Jag vill visa dig något.

veron-together-for-better1

Hon ledde mig nerför gatan, genom en gränd och förbi hennes hus.

together-for-better-evelyn

Evelyn var med.

Nu finns det två trädgårdar i Veron, sade hon.

bygger-traedgaard
Bonga var med på kursen i trädgårdshushållning som jag anordnade åt skolans föräldrar, i samarbete med Rädda Barnen. Efter kursen började hon plantera på sin bakgård.

Innan eftermiddagsklasserna började hade jag ett långt möte med lärarna i skolan.

skolan-veron
Vi talade om behovet av bättre hygien bland barnen, och problemet att de inte lär sig detta i hemmen. Lärarna kom överens om att införa hygien i schemat varje onsdag, Together for Better kommer under en tid framöver att stå för tvål, toalettpapper och rengöringsmedel. Som det är idag, finns detta bara sporadiskt.

Därefter skrev vi kvitton, och jag kunde överräcka en första månadlön. AAPKI Foundation har valt att under ett år sponsra skolan med en lärarlön.